Crnogorac: Odlazim čista obraza, u ovom trenutku je to najbolje za Slobodu

Crnogorac: Odlazim čista obraza, u ovom trenutku je to najbolje za Slobodu

A. Beganović

Gradimir Crnogorac nije više šef stručnog štaba tuzlanske Slobode. Naime, nakon dva poraza u nastavku sezone ovaj mladi stručnjak odlučio je podnijeti ostavku.

Situacija u Slobodi nije dobra, a kako to inače uvijek biva, ceh loših igara na početku sezone platio je šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac, iako je njegova odgovornost za loša izdanja, usudili bismo se reći, ovaj put najmanja.

Prva dva kola nastavka premijerligaške sezone otkrila su sve slabosti tuzlanske Slobode, a od ekipe koja je s obzirom na sva dešavanja, manja novčana izdvajanja za igrački kadar i vraćanje dugova, bila jedno od prijatnijih iznenađenja, može se reći da su pred Tuzlacima neizvjesni dani.

Još uvijek je Sloboda, zahvaljujući bodovima iz prvog dijela sezone, pristojno udaljena od "davljenika", no ako je suditi po otvaranju sezone, Tuzlaci bi se mogli naći u ogromnim problemima te od "komotne" situacije ubrzo doći u onu u kojoj svaki susret može biti odlučujući u borbi za goli premijerligaški život.

A, šta se zapravo desilo i zbog čega su Tuzlaci došli u situaciju da već u narednom kolu protiv Veleža na Tušnju ne smiju izgubiti? Desio se prelazni rok?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, Sloboda je u zimskom prelaznom roku ostala bez dva bitna igrača. Radi se o iskunom stoperu Dejanu Uzelcu, te Nemanji Tomaševiću koji je silom prilika pokrivao poziciju lijevog bočnog, no nametnuo se u jednog od ključnih igrača tuzlanskog kluba u prvom dijelu sezone.

Pokušali su u Slobodi njegov odlazak nadomjestiti dovođenjem Adnana Islamovića, ali ako se po jutru dan poznaje, ovaj put nisu pogodili. S druge strane, iako su u drugi dio sezone ušli sa suspendovanim Devedžićem i bez pomenutog Uzelca, stoperska pozicija nije osvježena. Odlučili su se u Slobodi osloniti na mladog Nedima Avdića. U situaciji kakava jeste, gdje ostanak u eliti nije osiguran, potez koji može skupo koštati Slobodu.

 Mislim da je moj odlazak u ovom trenutku najbolji za klub i nadam se da će novi trener uspjeti "prodrmati" ekipu", rekao je Crnogorac za SportSport.ba i dodao:

"Odlazim čista obraza, kao i uvijek, davao sam sve od sebe za Slobodu. Obavijestio sam sinoć predsjednika da je moja odluka konačna. Moram se malo i odmoriti", dodao je Crnogorac.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Probisvjet
Najbolje je za tebe. Hvala. Dovoljno si uradio sa onim sto su ti omogucili.
11 1
rodjak
mislim da se trebalo dati ovom mladom treneru da vodi Slobodu na duze staze,jer od mjernjanja stalno trenera nema nista.Sad ce Vojvoda doci ko da gledam.Svi su svrsavali kad je Sloboda prodala neke igrace umjesto da je gledala da ih zadrzi jer i onako imaju tanak roster.Bogami ono sto su prikazali Sloboda i Mladost u nastavku sezone je najslabije od svih ostalih klubova.Eto mojih Rodjenih sad ,zao mi je u kojem stanju se Sloboda nalazi ali mi moramo ici na pobjedu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi