Crnogorac: Pauza od pet mjeseci neće nikome dobro doći

Trener Slobode iz Tuzle

Crnogorac: Pauza od pet mjeseci neće nikome dobro doći

Takmičarska komisija N/FSBiH donijela je danas prijedlog odluke o prekidu Premijer lige BiH.

Na teritoriji cijele naše zemlje ne postoje uvjeti za nastavak tamičenja u okviru Premijer lige BiH i Kupa BiH, pa je ovakvo nešto bilo i za očekivati na današnjoj sjednici koja je održana u zgradi Saveza.

Novim prvakom će gotovo sigurno biti proglašen FK Sarajevo, dok FK Zvijezda 09 i NK Čelik idu u niži rang.

"Mi smo ispunili svoj cilj koji je bio postavljen pred nas pred početak saradnje. Nismo se bojali izazova i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo i da nam je mjesto u Premijer ligi BiH", rekao je trener Slobode iz Tuzle Gradimir Crnogorac.

Naredna sezona će početi 1. augusta, velika je to pauza za sve igrače...

"Sigurno da pauza od pet mjeseci neće nikome dobro doći, ali ovo je za nas sve novi momenat. Nama je najbitnije sada kada je konačno donesena odluka o prekidu da se svi malo odmorimo od svega i da ponovo kada krenu pripreme napravimo konkurentnu ekipu za iduću godinu", kazao je šef stručnog štaba tima iz Tuzle za klupsku stranicu.

Očekivanja od naredne sezone su znatno veća.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvo treba vidjeti ko ostaje, a ko odlazi iz Slobode. Mislim da je naša ekipa pokazala pravo lice protiv Čelika gdje smo nakon dugo vremena pobijedili. Takvu ekipu Slobode želim da vidim i naredne sezone koja stvara mnogo šansi i samim tim privlači publiku na stadion. Mislim da smo imali zaista odličnu ekipu sastavljenu od par iskusnih igrača i momaka čije vrijeme tek dolazi. Ovom prilikom se zahvaljujem svom stručnom štabu, igračima i rukovodećim strukturama u klubu na korektnom odnosu tokom proteklih mjeseci. Pozdravljam sve naše navijače koji vole klub i koji s nestrpljenjem očekuju iduću sezonu", istakao je Crnogorac.

Odluku o prekidu sezone večeras bi trebao ozvaničiti Izvršni odbor N/FSBiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi