Crnogorac: Protiv Bratstva očekujem pun stadion

Sloboda smanjila zaostatak za Vitezom

Crnogorac: Protiv Bratstva očekujem pun stadion

Fudbaleri tuzlanske Slobode nakon Kaknja i Banovića i iz Goražda su se vratili sa osvojenim punim plijenom.

Golom napadača Harisa Ribića tim Smajila Karića osvojio je tri nova boda i smanjio zaostatak za vodećim Vitezom na osam bodova.

"Odigrali smo zrelo, hrabro i taktički mudro. Nije bilo lako, jer imamo mladu ekipu sa prosjekom od 21 ili 22 godine. Momci su se borili i pokazali da imaju srce", kaže kapiten Slobode Crnogorac.

U narednom kolu Sloboda na Tušnju dočekuje kantonalnog rivala Bratstvo s kojim je poravnata na drugoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

"Bratstvo ima respektabilan sastav koji niz godina igra zajedno. Nusret Muslimović, trener Bratstva, dobro poznaje prilike u Slobodi, a svojevremeno je bio i kapiten našeg kluba. Smatram kako će utakmica biti dobra, a očekujem bar 3.000 gledalaca na tribinama Tušnja. Ova ekipa zaslužuje podršku", navodi Crnogorac.

U konkurenciji za sastav bit će Mirza Čejvanović, dok nema povrijeđenih i igrača sa tri žuta kartona. "Mi idemo od utakmice do utakmice. Ekipa je mlada i sigurno će biti oscilacija, ali mogu obećati da ćemo u svakoj utakmici ostaviti srce na terenu", kaže Crnogorac.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.