Tumbaković vjeruje da će sutra biti dobra utakmica, iako je njegov tim oslabljen

Selektor ima nekoliko dilema oko sastava

Crnogorci trenirali u Zenici, sutra se nadaju dobroj utakmici

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Crne Gore odradila je službeni trening na Bilinom polju pred sutrašnji meč protiv Bosne i Hercegovine. Crnogorci u BiH dolaze bez nekoliko glavnih igrača, ali bez obzira na to sutra vjeruju da mogu pružiti dobru partiju i izvući povoljan rezultat.

Selektor Crne Gore Siniša Tumbaković nije želio na press konferenciji da otkrije početni sastav, jer kako kaže ima nekoliko dilema, koje će otkloniti pred sami početak utakmice. Bez obzira na izostanak glavnih igrača, gosti imaju sasvim respektabilan tim, tako da imena poput Marušića (Lazio), Vešovića (Legia), Jovović, Janković (Partizan), Hakšabanović (West Ham), Beqiraj (Mechelen), garantuju sutra dobar meč na stadionu Bilino polje.

"Teško je okupiti igrače u ovom periodu, oni moraju neke svoje stvari sanirati i neću imati četiri igrača koji su operisani zbog profesionalnih obaveza u klubu i kako bi spreminiji dočekali sezonu, ali i Ligu nacija. Neki klubovi nisu ni pustili igrače. Imamo par mladih igrača i Crna Gora od njih u budućnosti očekuje dosta", rekao je Tumbaković, te je dodao:

"Igramo protiv BiH i Slovenije i pokušavamo uraditi neke stvari koje su nam bitne, ali želimo odigrati i lijepe utakmice. Sigurno je da ćemo se potruditi da napravimo dobar rezultat. Grupa igrača koja je ovdje dugo je skautirana, nisu imali minutažu, ali su praćeni i dobiće šansu da se nametnu", istakao je crnogorski selektor koji nije želio otrkiti prvih 11.

"Nikad nisam rekao sastav unaprijed, ja vam neću reći".

Od igrača koji su u konkurenciji za duel protiv Bosne i Hercegovine, najstariji je Fatos Beqiraj s 30. godina, a najmlađi Stefan Lončar iz Sutjeske, koji ima 22. godine.

Duel između BiH i Crne Gore igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 18. sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi