Crtice sa derbija na Tušnju: Užas (fudbalski) je naša furka

Nema tu fudbala

Crtice sa derbija na Tušnju: Užas (fudbalski) je naša furka · Komentar

A. Beganović

Duel Slobode i Željezničara s obzirom na tradiciju pa i trenutni položaj na tabeli okarakterisan je kao derbi 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Okarakterisan je, što nekako i sam tim znači da je trebao ponuditi nešto što nude derbi susreti u ligama širom Evrope. Međutim, na veliku žalost svih ljubitelja klupskog fudbala u našoj zemlji, duel starih rivala pokazao je sav jad domaćeg fudbala.

Vjerovatno će treneri obje ekipe nakon prespavane noći reći da je ogromna važnost doprinijela očajnom izdanju, te da cilj opravdava sredstvo,  no koliko god to grozno zvuči, istina je negdje drugo.

Sloboda i Željezničar su i više nego limitirane ekipe, a što je možda i najžalosnije, kao takve su četiri kola prije kraja sezone u borbi za izlazak na europsku scenu.

Tokom 90 i nešto minuta izuzmemo li borbenost, na terenu nismo vidjeli ništa. Tri vezana pasa nije sastavila niti jedna ekipa, a lopta je mnogo više bila u zraku nego na zemlji.

Tačna duga lopta, ili ne dao dragi Bog pokušaj driblinga, je ono što bi promrzli gledaoci na Tušnju vjerovatno pozdravili kao što su u Torinu ne tako davno pozdravili Ronaldovu golčinu škaricama. Na Tušnju zapravo fudbala nije bilo, a avantura u Europi za nekih 80-ak dana ponovo će nas vratiti u realnost.

Šta će reći menadžeri i skauti?

Potrudili su se iz Slobode, prije svega sportski direktor Ademir SmajloviĆ, da na veČerasnji susret dovedu što veći broj menadžera i skauta. I uspjeli su u tome.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret na Tusnju su večeras gledale neke od regionalnih "menadžerskih faca", no bolje da nisu.

Na Tušnju večeras nisu imali šta vidjeti, sasvim sigurno su notesi ostali prazni, a vjerovatno su kraj meča u svojim sjedalicama dočekali samo iz poštovanja prema domaćinu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Uzas kao sto je i novinarstvo i sve drugo u nasoj drzavi.
1 10
Samkodk
Novinarstvo je uzas poput ovog teksta..
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi