Cruyff: Fudbal u Italiji je na izdisaju

Cruyff: Fudbal u Italiji je na izdisaju

Igračka legenda svjetskog fudbala, Holanđanin Johan Cruyff osuo je paljbu pa načinu igre koji praktikuju italijanske ekipe.

Cruyff je kazao kako su Španci i Englezi svjetlosnim miljama u kvalitetu ispred Italijana, a da se Seriji A po kvaliteti polako primiči i Holanđani.

Izjave legendarnog napadača Ajaxa i Barcelone nisu daleko od istine. Ove sezone ni jedna ekipa iz Italije nije ušla među osam najboljih u Ligi prvaka, a porazno zvuči činjenica da je najdalje u evropskim kupovima ove sezone od italijanskih klubova otišao Udinese, koji je ispao od Werdera u četvrtfinalu Kupa UEFA.

"Ne znam može li se reći da je ovo najveća kriza italijanskog fudbala, ali očito je kako postoje određeni problemi. Najveći gubitak je slab interes publike za italijanski fudbal. Stadioni u Italiji su sramotno prazni i to je ono što najviše brine. Italijanski je fudbal na izdisaju" rekao je Cruyff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.