Cruyff: Guardiola je izgubio podršku čelnika Barcelone

Legenda Barcelone smatra

Cruyff: Guardiola je izgubio podršku čelnika Barcelone

Legenda Barcelone, Johan Cruyff izjavio je kako smatra da je razlog odlaska Pepa Guardiole gubitak podrške čelnika kluba.

Holanđanin je istakao da otkad je na mjesto predsjednika kluba stigao Sandro Rosell, Guardiola više nema istu podršku kakvu je imao dok je klub vodio Joan Laporta.

"Guardiola je donosio savršene odluke te je imao podršku vodećih ljudi kluba. Nakon izbora za novog predsjednika sve je to nestalo", kazao je Cruyff dodavši:

"Sa odlaskom Guardiole završen je jedan period jer je on bio ta jedna osoba koja je sve imala pod kontrolom. Bilo bi lijepo kada bi se ovaj njegov ciklus završio osvajanjem Kupa kralja".

Podsjetimo, Guardiola je tokom četiri godine u Barceloni uspio da osvoji čak trinaest trofeja, a priliku za četrnaesti će imati protiv Athletic Bilbaoa u finalu Kupa kralja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.