Cruyff: Juventus može do Lige prvaka

Legenda holandskog fudbala pred početak Lige prvaka

Cruyff: Juventus može do Lige prvaka

Večeras počinje grupna faza Lige prvaka, a prvak Italije Juventus u prvom kolu gostovat će kod prvaka Danske, Kopenhagena. 

Legenda holandskog fudbala i katalonskog ponosa Barcelone, Johan Cruyff vjeruje kako Juventus može do titule prvaka Evrope. 

"Vjerujem kako je njima glavni cilj ove sezone da osvoje Ligu prvaka. U posljednje dvije godine oni su igrali jako dobar fudbal, fudbal koji odgovara Evropi," rekao je Johan Cruyff. 

Cruyff je prokomentarisao i šanse Milana i Napolija, druga dva predstavnika Italije u Ligi prvaka. 

"Milan je uvijek Milan, ali ove godine su mijenjali mnogo. Kaka je za mene još uvijek nepoznanica u timu. Napoli je još uvijek početnik u ovom takmičenju, bit će zanimljivo pratiti ih," rekao je Cruyff. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.