Cruyff: Messi i Neymar zajedno, jedan manje igrač u odbrani

Legendarni holandski stručnjak tvrdi

Cruyff: Messi i Neymar zajedno, jedan manje igrač u odbrani

Adnan Beganović

Legendarni holandski fudbaler i trener, te tvorac moderne Barcelone, Johan Cruyff, još jednom je rekao da Messi i Neymar teško mogu zajedno igrati.

"Nikad nisam rekao da je Neymar loš fudbaler, niti ću tako nešto reći. Jedino je pitanje koliko dobro mogu Messi i Neymar funkcionirati u istoj momčadi", izjavio je Cruyff i dodao:

"Njih dvojica su sjajni napadači, fenomenalno funkcioniraju prema naprijed. No, zar to ne znači da će i momčadi onda biti jedan igrač manje za odbranu. To bi mogao biti problem. Stil Barcelone je da krilni igrači mnogo rade za momčad, a Neymar definitivno nije igrač koji će poginuti na terenu kao što će Pedro ili Tello. Mislim da sam dovoljno rekao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.