Cruyff: Messi je fantastičan, a era Barcelone nije završena

Holanđanin o Barceloni

Cruyff: Messi je fantastičan, a era Barcelone nije završena

Midhat Šljivak

Legendarni holandski fudbaler i trener Johan Cruyff izjavio je kako je očaran partijom Barcelone i Lionela Messija protiv Milana u Ligi prvaka, te je istakao kako je Argentinac dokazao da je najbolji na svijetu.

Messi je u utorak sa dva gola vodio Barcu do pobjede od 4:0 nad Milanom, a Cruyff je bio pun hvale za igru Messija i Barcelone.

"Messi je bio fantastičan. Protiv Milana je do izražaja došao njegov idnividualni kvalitet. I ostatak ekipa je igrao odlično, što je Messiju dalo dodatan prostor. Bila je to čarobna utakmica Barcelone", rekao je Cruyff.

Cruyff je dodao kako Barcelonaina era nije još prošla.

"To je glupost. Nema logike reći da je Barcelonina era prošla. Bilo im je teško jer su igrali bez trenera u proteklom periodu. Igrači nisu  mogli sami", dodao je Cruyff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.