Cruyff: Ronaldo osvojio Zlatnu loptu? Smiješno

Legendarni holandski fudbaler

Cruyff: Ronaldo osvojio Zlatnu loptu? Smiješno

Johan Cruyff, legendarni holandski fudbaler, nije oduševljen odlukom da nagrada 'Zlatna lopta' pripadne Cristianu Ronaldu, pa je odlučio kritikovati FIFA-u.

"Nagradu je dobio Ronaldo koji je na Svjetskom prvenstvu bio običan prolaznik. To je apsurdno i smiješno. Ko nakon svega može ozbiljno shvaćati FIFA-u i Zlatnu loptu," kazao je Cruyff za De Telegraaf, a potom nastavio:

"Prošle godine je Toni Kroos bio jedan od ključnih igrača Njemačke na putu do naslova svjetskog prvaka, a osvojio je i mnogo toga s Bayernom. Međutim, nije bio čak niti u užem izboru za nagradu. Zlatnu loptu je trebao osvojiti neko poput njega", smatra Cruyff koji je ovu godinu dobio tri puta u svojoj karijeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.