Cruyff: Xavi je bolji od Messija

Legenda Barcelone i holandske reprezentacije smatra

Cruyff: Xavi je bolji od Messija

Midhat Šljivak

Legenda holandskog fudbala Johan Cruyff smatra kako je Xavi Hernandez najbolji igrač svijeta, ispred svog timskog kolege iz Barcelone Lionela Messija.

Argentinac je prethodne tri godine proglašavan najboljim igračem današnjice, no Cruyff ipak stavlja Xavija ispred fantastičnog Argentinca.

"Najbolji igrač na svijetu ne postoji jer je dosta različitih pozicija. Postoje spektakularni igrači poput Messija, ali kad vidite igrača poput Xavija koji kontroliše loptu i stvara igru, totalno drugačije gledate na fudbal. Ako mene pitate ko je najbolji, Messi jeste spektakularan, ali je u mojim očim Xavi bolji", rekao je Cruyff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti