Cruyff: Zvijezde Holandije su podbacile

Legenda holandskog fudbala smatra

Cruyff: Zvijezde Holandije su podbacile

Legenda evropskog fudbala, Johan Cruyff izjavio je da su zvijezde holandske reprezentacije razočarale svojim nastupima na ovogodišnjem Euru te da je to glavni razlog ispadanja Oranja već u grupnoj fazi.

Cruyff je naravno bio razočaran igrom svoje reprezetacije te je u svojoj kolumni za De Telegraaf napisao:

 

"Ispadanje Oranja je uzrokovano slabom izgradnjom igre i lošom izvedbom laganih pasova. Previše holandskih igrača je odigralo loše na Euru 2012 i tu uglavnom mislim na one glavne zvijezde".

 

Nekadašnji igrač Barcelone se osvrnuo na probleme veznog reda koji su po njemu uzrokovali da ostatak ekipe odigra loše.

 

"Ukoliko imate ovakvih problema u veznom redu, ostatak ekipe će također da ispašta. Ovo šteti ekipi, jer njihova izgradnja igre nije onakva kakva bi trebala biti kada protivnik vrši pritisak."

 

Holandija će svoju sljedeću takmičarsku utakmicu odigrati protiv Turske u sklopu kvalifikacija za Mundijal 2014.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.