Cruz Azul blizu nove Lige prvaka

CONCACAF Champions League

Cruz Azul blizu nove Lige prvaka

U prvoj utakmici finala CONCACAF Lige prvaka Cruz Azul je na svom Azul stadionu u Ciudad de Mexicu slavio protiv drugogo meksičkog kluba Pachuce sa 2:1. Revanš je za sedam dana u Pachuci.

Kompletan posao je Cruz Azul obavio u prvoj polovini prvog poluvremena. Emmanuel Villa je u 19. minuti doveo Cruz Azul u vodstvo, a samo četiriminute kasnije Carlos Rodriguez je autogolom povisio na 2:0.

Nakon primljenog drugog pogotka Pachuca je preuzela dominaciju na terenu, pravila šanse, ali je odlični Jesus Corona bio nesavladiv. Tek u 69. minuti je Pachuca postigla zlata vrijedan pogodak koji joj u revanšu na njenom terenu daje velike izglede za osvajanje Lige prvaka.

Strijelac pogotka bio je vezista Damian Alvarez, koji je prošle godine bio ponajbolji igrač Pachuce, ali zbog niza povreda ove sezone igra dosta slabo i njegov nastup u reprezentaciji Meksika na SP je pod znakom pitanja. Posljednjih 12 minuta je Cruz Azul igrao s igračem manje nakon što je isključen Julio Dominguez, ali to Pachuca nije uspjela kapitalizirati.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.