Douglas Cruz: Sretan sam u Banjoj Luci, sviđa mi se vaša kuhinja

Douglas Cruz: Sretan sam u Banjoj Luci, sviđa mi se vaša kuhinja · Intervju

A. Beganović

Prije početka sezone u redove banjoluškog Borca iz Hrvatske, tačnije iz tamošnjeg drugoligaša Dubrave stigao je Brazilac Douglas Cruz. Rijetki su fudbaleri iz Južne Amerike koji su se okušali u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovaj 22-godišnji brazilski defanzivac smatra da je dolaskom u Borac napravio dobar potez. Uživa u Banjoj Luci, za saigrače, struku i čelne ljude kluba ima samo riječi hvale, a iako kaže da je primjetio da u Banjoj Luci ima mnogo više žena od muškaraca, još uvijek je bez djevojke.

Tvoj prvi susret s loptom?

"Fudbal sam počeo igrati sa 10 godina. Otac je bio fudbalski fanatik, moja najdraža igračka je bila lopta i onda je nekako i normalno, pogotovo u Brazilu, da od malih nogu krenete trenirati. Od samog početka otac mi je bio velika podrška, uvijek me hrabrio. Volim fudbal i trudio sam se da postanem profesionalni fudbaler."

Iz Brazila si stigao u Hrvatsku, pa zatim u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Borac.

"Upravo tako, preko agencije sam stigao u Hrvatsku. Igrao sam jednu sezonu u Drugoj ligi. Nisam se bojao dolaska u Evropu. Istina, malo sam bio zabrinut zbog adaptacija, ali znao sam šta želim, tako da sam put Evrope krenuo psihički spreman. Moram naglasiti da su me u Banjoj Luci sjajno dočekali, imam izuzetno dobar odnos sa svima u klubu i to mi mnogo znači. Sretan sam u Borcu, Banja Luka je lijep grad, a posebno mi se sviđa vaša kuhinja".

Borac se nakon 17 odigranih kola nalazi na 3. mjestu tabele. Koliko si zadovoljan rezultatima i svojim igrama?

"Nije loše, no moram reći da bih bio mnogo zadovoljniji da smo prvi na tabeli. Međutim, fudbal je nepredvidiv, cilj nam je izaći na evropsku scenu što znači da moramo biti u samom vrhu tabele. I budite sigurni da će tako i biti. Što se tiče mojih igara, zadovoljan sam. Tu sam tek četiri mjeseca, moram poboljšati neke stvari, fudbaler sam i uvijek moram težiti boljem. Mislim da sam u utakmicama u kojima sam dobijao priliku odigrao dobro i želim tako nastaviti kako bih pomogao ekipi da ostvari zacrtane ciljeve".

Za vikend u goste vam stiže aktuelni prvak, lider i jedina neporažena ekipa u prvenstvu. Koliko Borac može protiv Sarajeva?

"Mnogo cijenim Sarajevo. Radi se o sjajnoj ekipi, ali igramo u Banjoj Luci. To je naš dom, tu smo najopasniji. Biće to sjajna predstava i učinit ćemo sve da budemo ekipa koja će Sarajevu nanijeti prvi poraz u sezoni".

U Borcu sarađuješ sa Vladom Jagodićem. Kakva je vaša saradnja?

"Moram naglasiti da mi je mnogo pomogao otkako sam stigao u Banja Luku. Mislim da sam bolji igrač nego što sam bio prije par mjeseci. Radi se o treneru koji zna izvući maksimum iz svakog igrača, a posebno me dojmilo to što uvijk ohrabruje ekipu, pa čak i onda kada nam ne ide baš najbolje".

Profesionalni fudbaler si, malo je slobodnog vremena, no šta radiš kada nisi na treningu. Imaš li djevojku, s kim se najviše družiš?

"Nemam djevojku, a slobodno vrijeme koristim tako što izađem na piće sa Moe Jallowom. Rekao sam da mi se vaša kuhinja sviđa, pa obično smo u restoranima. No, zbog pandemije u posljednje vrijeme izbjegavam izlaske".

Da li ti nedostaje Brazil?

"Da, jako mi nedostaje Brazil i porodica. Razmišljao sam kako da ove godine posjetim porodicu i prijatelje, ali vjerovatno da moji planovi zbog pandemije neće biti ostvareni."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banja Luka je grad koji je poznat po tome što ima četiri puta više žena nego muškaraca. Jesi li primjetio ovaj nesrazmjer?

"Ovdje zaista ima mnogo žena, primjetio sam tu razliku, a kako i ne bih? Da budem iskren, sviđa mi se".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Farense
Kako su rijetki iz Juzne Amerike igrali u PL pa samo u Širokom ih je 20 bilo svih ovih godina
3 0
grbo
Baš ovi sa Sport Sport me uvijek iznenade sa nekom Gluposti natpisima koje bi bolje djete iz Prvog razreda složilo. Rijetki Južnoamerikanci pa ako njih nije u PL bilo onda neznam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti