Cruzeiro na Estudiantes
Paulista opet koban za Gremio

Copa Libertadores

Cruzeiro na Estudiantes

Adnan Beganović

Brazilski Cruzeiro iz Belo Horizontea u revanš susretu polufinala Copa Libertadores remizirao je sa Gremijem (2:2) te tako sa ukupnom pobjedom 5:3 prošao u finale ovog eminentnog takmičenja.

Cruzeiro je došao u Porto Alegro braniti prednost od dva gola (3:1), ali već u 34. i 36. minuti istu je uduplao golovima Wellington Pauliste. Do kraja susreta domaći su uspjeli izjednačiti i tako se na častan način oprostiti od Copa Libertadores.

Brazilska momčad u finalu najelitnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi igrat će protiv Estudiantesa. Cruzeiro je dva puta osvajao naslov južnoameričkog klupskog prvaka i to 1976. i 1997. Godine, dok je Estudiantes tri puta bio najbolja južnoamerička momčad (1968., 1969. i 1970 godine).

Copa Libertadores, polufinale, 2. utakmica:

Gremio – Cruzeiro 2-2, ukupni rezultat 3-5 (Rever 55, Souza 75 / Wellington Paulista 34, 36)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.