Crveni karton u petoj sekundi! Dobro pa nije rivalu otkinuo glavu s ramena

Drugi najbrži u historiji

Crveni karton u petoj sekundi! Dobro pa nije rivalu otkinuo glavu s ramena

E. Škorić

Jordanski nogometaš Baker Kamal Kalbouneh dobio je crveni karton nakon samo pet sekundi.

19-godišnji nogometaš je nastupao za Jordan u četvrtak na utakmici AFC 20 Azijskog kupa protiv Tadžikistana, ali samo pet sekundi od početka meča, morao je pod tuš.

Jordan je izveo loptu s centra, a Kalbouneh krenuo odmah naprijed da stigne jednu loptu od svog saigrača, no na kraju je nokautirao protivničkog igrača, pogodivši ga nogom direktno u glavu.

U želji da dođe do lopte nokautirao je rivalskog igrača Mekhrubona Karimova, a sudiji nije preostalo ništa drugo nego da ga pošalje u svlačionicu.

Kalbouneh je optimistično protestvovao kod sudije, ali bezuspješno jer je njegova ekipa bila osuđena da sa igračem manje na terenu provede 89 minuta i 55 sekundi.

Interesantno da je Jordan i pored toga na kraju ostvario pobjedu rezultatom 1:0. Ali Ahmad Azaizeh ih je doveo u vodstvo od 1:0 akon samo sedam minuta prije nego što je Sief Addeen Darwish udvostručio njihovo vodstvo sredinom prvog poluvremena.

Bila je to prva utakmica grupne faze takmičenja, a u nedjelju će mladi tim Jordana bez suspendovanog Kalbouneha odmjeriti snage sa Južnom Korejom.

Isključenje u petoj sekundi je među najbržima, ali ne i najbrži u historiji. Lee Todd je 2000. godine isključen nakon samo dvije sekunde, vjerovali ili ne.

Glavni sudija je puhnuo u pištaljku za početak meča nakon čega je Todd rekao: "Je** me, ali je to bilo glasno!"

To ga je koštalo isključenja, a teško da će više iko ikada ponoviti taj "podvig" i tako brzo natjerati sudiju da potegne za zadnjim džepom gdje obično stoji crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi