Crystal Palace dovodi spektakularno pojačanje iz PSG-a

Francuz na korak od povratka u Premiership

Crystal Palace dovodi spektakularno pojačanje iz PSG-a

Crystal Palace bi uskoro mogao dovesti najveće pojačanje u posljednjih desetak sezona, jer se fudbaler PSG-a Yohan Cabaye nalazi blizu potpisivanja ugovora sa engleskim klubom.

Cabaye je fudbaler koji je u januaru 2014. godine na Park prinčeva stigao iz Newcastlea, a PSG ga je tada platio 25 miliona eura. Nakon godinu i šest mjeseci, u Parizu su shvatili da ovaj fudbaler ipak nije opravdao očekivanja do kraja, pa su i više nego spremni da ga prodaju u neki drugi klub.

Ambiciozni Crystal Palace se pojavio sa ponudom koja, prema pisanju uglednog Sky Sporta, iznosi između 10 i 13 miliona funti. Prema njihovim informacijama, Cabaye je pristao na uslove i nalazi se na korak od potpisa za Palace.

Ukoliko se transfer realizuje, bit će to povratak Francuza u Premier ligu, gdje je u periodu od 2011. do 2014. godine nastupao za Newcastle. Osim za klub sa St. James Parka, Cabaye je u karijeri igrao i u Lilleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti