Crystal Palace utrpao trinaest golova GAK-u

Demonstrirali šta znači biti nemilosrdan

Crystal Palace utrpao trinaest golova GAK-u

Fudbaleri Crystal Palacea su u okviru priprema za narednu sezonu savladali austrijski GAK sa ogromnih 13:1.

Ovaj nesvakidašnji rezultat odjeknuo je Britanijom, a golman bivšeg prvaka Austrije je morao trinaest puta vaditi loptu iz svoje mreže. Već od pete minute počela je kanonada. Ledley je načeo mrežu tima iz Graza, a nastavili su redom Bolasie, Murray (dva gola), Dobbie pet golova), Williams (dva gola) i Chamack, a u međuvremenu je još jedan gol za engleski tim dodao Ledley. Gosti su utješni gol postigli u 59. minuti kada je Sacher smanjio na 5-1, sigurno ne sluteći da će u posljednjih 30 minuta njegov tim primiti čak osam golova.

GAK je, inače, tim koji je završio u stečaju u sezoni 2006-2007 i nikada se više nisu uspjeli vratiti u elitu. Nekada je za ovaj klub nastupao i ljubimac navijača Sarajeva Alen Škoro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti