CSKA bez problema u prvoj utakmici

Super liga Rusije

CSKA bez problema u prvoj utakmici

U prvoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Rusije CSKA Moskva je bio bolji od gradskog rivala Khimkija sa ubjedljivih 89:58 i tako poveo sa 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Već nakon prvih deset minuta, koje je CSKA dobio sa 26:14, bilo je jasno da Khimki nema šta tražiti protiv jednog od najboljih evropskih klubova. Khimki je ravnopravan bio samo u drugoj četvrtini, koju je izgubio sa 23:21, dok je u preostalim četvrtinama CSKA bio daleko bolji tim.

U redovima aktuelnih prvaka četvorica igrača su meč završila sa dvocifrenim učinkom. Trajan Langdon je ubacio 20 poena, Ramunas Šiškauskas 13, Viktor Khryapa 11, a Zoran Planinić je dodao 10 poena i 8 asistencija. Kod Khimkija je jedini dvocifren bio Vitaly Fridzon sa 15.

Za treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Euroligu igraju Unics Kazan i Dinamo Moskva. Dinamo je danas slavio u Kazanu sa 84:79 i poravnao seriju na 1-1. Sergej Bikov je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Dinama, a Maciej Lampe sa 32 poena kod Unicsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.