CSKA i Unics u polufinalu

Super liga Rusije

CSKA i Unics u polufinalu

CSKA Moskva i Unics Kazan prvi su polufinalisti ruskog košarkaškog prvenstva, dok su Dinamo Moskva i Khimki korak od plasmana u polufinale. Njima je potrebna još jedna pobjeda da se nađu među četiri najbolja tima.

Unics je odličnom igrom u posljednjih deset minuta utakmice dobio Triumph sa 80:79 i dobio seriju sa sigurnih 3-0. Najefikasniji u pobjedi Unicsa bili su Viktor Zvarykin sa 16 poena i 7 skokova, te Marko Popović sa 16 poena i 6 asistecija, a ponovo je prvo ime Triumpha bio Brion Rush sa 21 poenom.

Aktuelni prvaci Rusije, košarkaši CSKA, nisu imali problema ni u trećoj utakmici protiv Samare. CSKA je slavio u gostima sa 61:47 i prošao u polufinale sa 3-0 u seriji. Viktor Khryapa je sa 15 poena i 6 skokova bio najbolji pojedinac pobjedničkog tima, a Marcus Eugene sa 13 poena i 9 skokova kod Samare.

Nakon što je Spartak poveo u prvoj utakmici, Khimki je pokazao snagu i preokrenuo seriju na 2-1 u svoju korist. Izabranici Sergija Scariola su danas slavili u Sainkt Petersburgu sa 94:76, a najbolji igrač Khimkija bio je Timothy Brains sa 22 poena i 5 skokova, dok je kod Spartaka James White ubacio takođe 22 poena.

Dinamo Moskva nije uspio riješiti seriju u tri utakmice. Igrači Dinama su danas poraženi u Krasnodaru kod Lokomotiv Kubana sa 72:56 i sada vode sa 2-1 u seriji. Gerald Green je sa 18 poena bio najbolji u redovima Lokomotiva, a Aleksej Savrašenko sa 13 poena i 9 skokova kod Dinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.