CSKA iz Sofije bez stranaca

Zbog ekonomske krize

CSKA iz Sofije bez stranaca

Najtrofejniji bugarski fudbalski klub, CSKA iz Sofije, koji je čak 31 puta bio prvak države, odlučio je u budućnosti igrati samo s domaćim igračima.

«Naša će politika biti oslanjanje samo na bugarske igrače. Svi u klubu smo uvjereni kako je ova odluka ispravna i da će nam donijeti uspjeh», istakao je Izvršni direktor kluba Vencislav Živkov za bugarski sportski dnevnik '7 dni sport'.

Međutim, i on je svjestan činjenice da će se klub teško odmah riješiti svih stranaca jer ima igrača koji su pod ugovorom s CSKA i za sljedeću sezonu.

U posljednjih nekoliko mjeseci već je šest stranih igrača napustilo CSKA koji u svojim redovima ima još šestoricu koje će pokušati prodati ili poslati na posudbu.

Treba istaći da je CSKA u posljednjoj sezoni završio na drugom mjestu s bodom manje od prvaka Levskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.