CSKA iz Sofije otpustila kamerunskog golmana

CSKA iz Sofije otpustila kamerunskog golmana

Edmir Škorić

CSKA iz Sofije je otpustila svog golmana Daniela Bekona (31). Kamerunac se nije pojavio na nekoliko treninga bugarskog tima, pa su ovi odlučili raskinuti svaki vid saradnje.

Kamerunski golman Daniel Bekono nije više član CSKA iz Sofije, a potvrdio je to i sportski direktor kluba Atanat Karaivanov na današnjoj press konferenciji za novinare.

Bekono je 2000. godine sa reprezentacijom Kameruna osvojio Afrički kup nacija te zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju nekoliko mjeseci poslije. 31-godišnji golman je u Sofiju stigao iz Beroe Star Zagora 2008. godine i bugarskom klubu je pomogao osvojiti naslov prvaka i domaći Superkup.

No, posljednjih nekoliko mjeseci Bekono je izgubio svoje mjesto i prva dva golmana su Zdravko Chavdarov i Ivan Karadzhov. Dobio je otpusnicu iz kluba nakon što se nije pojavio na posljednjih nekoliko treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.