CSKA poražen kući

Premijer liga Rusije

CSKA poražen kući

S današnjih pet utakmica kompletirano je četrnaesto kolo ruske nogometne Premijer lige.

U najzanimljivijoj utakmici je Spartak Nalchik u gostima slavio protiv CSKA sa 2:1. Siradze i Gogua su donijeli prednost gostima, a Čeh Tomas Necid je u 45. minuti smanjio na konačnih 1:2.

Gostujuću pobjedu je upisao i Saturn kod Amkara u Permu sa 1:0 golom Denisa Boyarintseva. Utakmica između Krylia Sovetov i moskovskog Spartaka završila je bez golova, dok su Sibir i Lokomotiv završili rezultatom 2:2.

Lokomotiv je golovima najboljeg strijelca lige Aliaksandra Alieva vodio sa 2:0 nakon prvog dijela, ali je Sibir golovima Medvedeva i Molosha poravnao u nastavku.  Jedinu domaću pobjedu u ovom kolu je upisao Anzhu protiv Tereka golom Davida Tsoraeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.