CSKA poražen u gradskom derbiju, Rahimić na klupi

Ruska Premier liga, 12. kolo

CSKA poražen u gradskom derbiju, Rahimić na klupi

Fudbaleri moskovskog CSKA, aktuelnog šampiona Rusije, poražen si u u okviru 12. kola ruske Premier lige od gradskog rivala Dinama sa 0:2. Armejci su tako nakon gostujućeg poraza u protšlom kolu od Tereka priredili još jedno veliko razočaranje svojim navijačima.

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, u 57. minuti drugog dijela igre kada na asistenciju Voronin pogodio Noboa za vodstvo moskovskih Plavaca od 0:1. 

To nije bilo sve, u samom finišu susreta kada su svi očekivali kraj utakmice Smolov je udvostručio vodstvo gostiju u 89. minuti i tako ovjerio zasluženu pobjedu svoga tima.

Bh. reprezentativac Elvir Rahimić poraz svog tima posmatrao je sa klupe za rezervne igrače. 

Za klub našeg reprezentativca ovo je bio treći ovosezonski poraz, nakon kojeg su ostali na petoj poziciji na tabeli ruske Premier lige, dok se Dinamo uprkos pobjedi zadržao na sedmom mjestu.

U drugom meču 12. kola fudbalskog šampionata Rusije koji se igrao u isto vrijeme Spartak je u Moskvi odigrao 0:0 protiv sastava Tereka. Fudbaleri Spartaka tako su propustili priliku da se pobjedom bodovno izjednače sa vodećim Zenitom.

Ruska Premier liga, 12. kolo:
CSKA Moskva - Dinamo Moskva 0:2 (Noboa 57, Smolov 87)
Spartak Moskva – Terek 0:0



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.