CSKA razbio Volgu i sa igračem manje

CSKA razbio Volgu i sa igračem manje

E. Škorić

Nogometaši CSKA Moskve deklasirali su Volgu s 3:0 u susretu 23. kola ruske Premier lige.

CSKA je ugostio Volgu iz Novgoroda i stigao do 13. pobjede, te izbio na treće mjesto na tabeli sa 43 boda. Ipak, Moskovljani su još daleko od vodećeg Lokomotiva, koji ima pet bodova više.

Nisu Armejci imali većih problema u današnjem susretu. U svega sedam minuta postigli su dva pogotka. Prvo je Tošić u petoj postigao gol za 1:0, a onda je i Džagoev u sedmoj povisio na 2:0.

U 42. minuti Džagojev je dobio dva žuta kartona, jedan zbog starta, drugi zbog prigovora. S igračem manje CSKA je uspio zabiti još jedan  gol u nastavku. Konačan rezultat postavio je Wernbloom u 69. minuti.

Ruska Premier liga, 23. kolo:
CSKA - Volga 3:0 (Tošić 5, Džagoev 7, Wernbloom 69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.