CSKA šokirao Sanchez Pizjuan

Rahimić ušao u 82. minuti

CSKA šokirao Sanchez Pizjuan

Prvo veliko iznenađenje se desilo: CSKA našeg Elvira Rahimića iz Lige prvaka je izbacila Sevillu, slavivši večeras na Sanchez Pizjuanu rezultatom 2:1.

Sevilla je na svom Sanchez Pizjuan stadionu dočekala moskovski CSKA sa dobrim rezultatom iz prve utakmice, kada je u Moskvi prvi susret između ove dvije ekipe završio neriješeno, 1:1.

S obzirom da je Andalužanima u revanšu bio dovoljan rezultat i od 0:0, domaći su na otvaranju susreta uspjeli poprilično umrtviti igru. Sevilla je prva zaprijetila preko svog najboljeg igrača Brazilca Luisa Fabiana u 3. minuti, ali je golman gostiju Igor Akinfeev uspio odbraniti. Moskovljani su tek u 14. minuti uputili prvi šut ka golu španske ekipe, ali reprezentativac Srbije Miloš Krasić nije bio precizan.

Ipak, CSKA je prvi došao do gola. Igrala se 39. minuta kada je pogodio Necid za veliko slavlje Moskovljana. Slavlje, međutim, nije dugo trajalo. Tačnije, trajalo je dvije minute, kada je u 41. minuti za izjednačenje 1:1 gol postigao Perotti i ovaj je duel vraćen na početak.

Igrao se deseti minut drugog dijela kada je Honda utišao Ramon Sanchez Pizjuan stadion, te doveo ponovo CSKA u prednost, koja je ipak bila prevelik zalogaj za Andalužane. Honda je izveo slobodan udarac, a loptu je pokušao izbiti golman domaćih Palop, ali je nespretno reagovao i CSKA je poveo sa 2:1. To je značilo da Sevilla mora postići još dva gola želi li proći dalje, a ta je činjenica čini se potpuno demoralisala španske fudbalere.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić u igru je ušao osam minuta prije kraja, zamijenivši na terenu Japanca Hondu, strijelca drugog gola za ruskog predstavnika u trenucima kada je utakmica već bila riješena i kada je postalo jasno kako će CSKA, pomalo iznenađujuće, preko Seville do narednog kruga takmičenja u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.