CSKA-u prijeti suspenzija

Dva igrača pozitivna na doping

CSKA-u prijeti suspenzija

Teme:

Wolfsburg bi i pored sinoćnjeg poraza od Manchester Uniteda mogao zaigrati u osmini finala Lige prvaka. Naime, moskovskom CSKA prijeti diskvalifikacija iz takmičenja.

Dvojica saigrača našeg Elvira Rahimića u moskovskoj ekipi, Sergej Ignaševič i Aleksej Berezucki nisu imali pravo nastupa sinoć u Istanbulu jer su bili pozitivni na nedozvoljena sredstva. Međutim, fudbaleri nisu koristili "klasični" doping, već lijek za prehladu, koji u sebi sadrži nedozvoljene supstance.

Prema pravilniku UEFA-e, kompletna ekipa mogla bi biti suspendovana iz takmičenja ukoliko se neki članovi te momčadi pokažu pozitivnim na doping. U ovom slučaju, CSKA bi mogao biti diskvalifikovan, a to bi značilo da Wolfsburg ide u osminu finala lige prvaka.

UEFA je već najavila sjednicu koja će se održati 17. decembra nakon čega će se znati konačna odluka o svemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.