Čudesni Messi i moćna Barcelona

Stuttgart pao na Camp Nou

Čudesni Messi i moćna Barcelona

Barcelona je na krilima najboljeg igrača današnjice Lea Messija došla do pobjede od 4:0 nad Stuttgartom, te se tako plasirala u četvrtinu finala Lige prvaka.

Barcelona u prvom poluvremenu susreta u Stuttgartu nije ličila na sebe, ali zato Katalonci na svom Camp Nou nisu sebi dozvolili luksuz. Krenula je ekipa Pepea Guardiole ofanzivno od prvog trenutka, a jasno se vidjelo da gol jednostavno visi u zraku.

Igrala se 13. minuta, kada je po skromnom mišljenju autora ovog teskta, najbolji igrač današnjice Lionel Messi odlučio počastiti 90.000 gledalaca na Camp Nou dijelom svoje magije. Uzeo je loptu i krenuo po sredini ka golu na kojem je stajao Lens Lehman, te onda sjajnim šutem doveo Barcu u prednost od 1:0.

Samo devet minuta kasnije, Messi je započeo akciju koja je predhodila drugom golu Katalonaca. Sjajno je uposlio Yayu Tourea, koji potom ubacuje u šesnaesterac gostiju, a Pedru Rodriguezu nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Nakon velikog vodstva, igrači Barcelone malo su stali na loptu, pa do isteka prvog dijela igre golova, ali i većih uzbuđenja nije bilo.

U nastavku ista slika na terenu: Dominacija Barcelone. Igrač utakmice Lionel Messi primio je loptu na oko 17 metara u 60. minuti i sjajnim i preciznim šutem matirao po drugi put Lehmana za vodstvo Barce od 3:0.

Tačku na i sjajne pobjede Barce stavio je Bojan Krkić u 89. minuti, u praktično svom prvom dodiru sa loptom.

Već nakon trećeg gola i fudbalerima Stuttgarta postalo je jasno da su završili sezonu što se Lige prvaka tiče, dok je Barcelona večeras, predvođena sjajnim Messijem, demonstrirala snagu i istakla kandidaturu za naslov najboljeg na Starom kontinentu.









NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.