Čudesni PSG osramotio Troyes
Foto: EPA

PSG slavio s 9:0

Čudesni PSG osramotio Troyes

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri PSG-a pregazili su na gostovanju ekipu Troyesa s 9:0 u susretu 30. kola Ligue 1.

Potpuno je domaći tim demoliran u ovom meču, a na kraju su stadion napustili sa osam pogodaka u mreži.

Susret je završen već nakon 20 minuta igre, kada su postignuta tri gola. Troyes je načeo Cavani nakon 13 minuta igre, da bi zatim pogađali Pastore i Rabiot za rezultat prvog poluvremena od 3:0.

Nastavak je donio potpunu katastrofu domaćih fudbalera. Ibrahimović je u periodu od devet minuta igre u drugom dijelu postigao tri pogotka, te je povećao prednost PSG-a na 6:0.

U 58. minuti novi gol za goste. Saunier je pogodio vlastitu mrežu za prednost od 7:0, da bi Cavani drugim pogotkom u 75. minuti povećao na 8:0. Zlatan Ibrahimović je u 89. minuti postavio konačnih 9:0.

Ovom pobjedom Parižani su osvojili naslov prvaka...

Ligue 1, 30. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Troyes - PSG 0:9 (Cavani 13', 75', Pastore 17', Rabiot 19', Ibrahimović 46', 52', 55', 89', Sanuier 58'ag)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi