Cudicini na vratima Tottenhama

Novo pojačanja stiglo na White Hart Lane

Cudicini na vratima Tottenhama

Adnan Beganović

Prema pisanju engleskih medija italijanski golman i dojušerašnji član Chelseaja, Carlo Cudicini, nova je akvizicija Tottenhama, kojem predstoji grčevita borba za opstanak u društvu najboljih engleskih klubova. 

Nakon serije loših rezultata, menadžer "pijetlova" Harry Redknapp je u grozničavoj potrazi za pojačanjima. Nakon što je rezervnog golmana Cezara Sanchesa poslao na posudbu u Valenciju, Harry Redknapp je u redove Tottenhama doveo Carla Cudicinija. Ovo potpisivanje Cudicinija i nije neko iznenađenje jer prvi golman "pijetlova", Brazilac Heurelho Gomez, načet je povredama i brani u jako lošoj formi.

Carlo Cudicini je dolaskom Petra Čecha u redove Chelseaja pao u drugi plan pa je u posljednjih pet godine nastupao u samo 25 mečeva. Na White Hart Laneu imaće više prilike da brani, što mu je bio i glavni motiv pri prelasku u Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.