Čudna odluka selektora Sjeverne Koreje

Čudna odluka selektora Sjeverne Koreje

Edmir Škorić

Napadač Sjeverne Koreje Amrokganga Mjong-Von Kim je prijavljen kao golman na SP-u, pa selektor ga u tom slučaju može koristiti jedino na golu.

Naime, Svjetska noogmetna federacija (FIFA) pregledala je sve spiskove igrača koje su selektori poslali, a posebno je zanimljiv onaj kojeg su dostavili iz Sjeverne Koreje.

Selektor Jong-Hun je tako prijavio dva golmana i 21 igrača, ali su pravila jasna. Napadač Amrokganga Mjong-Von Kim prijavljen je kao golman pa ga selektor može staviti samo na gol, iako je pomenuti klasični napadač.

"Tri igrača prijavljena na poziciji golmana ne mogu da igraju u polju. Zbog toga Mjong-Von Kim, koji je prijavljen kao treći golman, smije  samo da brani," navodi se u službenom saopštenju FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.