Čudni autogol i pogodak Bradonjića za remi Radnika i Sarajeva u Bijeljini

Premijer liga BiH, 16. kolo

Čudni autogol i pogodak Bradonjića za remi Radnika i Sarajeva u Bijeljini

Danas je na Gradskom stadionu u Bijeljini odigran meč 16. kola Premijer lige BiH u kojem su snage odmjerili Radnik i Sarajevo. Na kraju je utakmica završena rezultatom 1:1.

S obzirom na pozicije na tabeli, ova utakmica je imala epitet derbija kola, ali u prvom poluvremenu nije viđen veliki broj uzbuđenja. Istina, igralo se u solidnom ritmu.

Prvi je zaprijetio Radnik. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, šut je uspio uputiti Maksimović, ali je njegov šut blokirao Lazić i tako olakšao posao Kovačeviću.

Potom su gosti zaprijetili preko Tatara iz slobodnjaka, ali je ostalo 0:0.

Maksimović se u dobroj šansi našao i u 14. minuti, ali se spetljao u ključnom momentu.

Nakon toga se ušlo u mirniji dio utakmice, previše dešavanja nije bilo, ali je Sarajevo preuzimalo inicijativu.

Radnik je do kraja prvog dijela prijetio preko Pece, dok su gosti imali nekoliko lijepih napada, ali nisu uspjeli postići gol. Tako je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Sarajevo stiže do vodstva.

Bio je to veliki peh za Radnik. Simonović je vratio loptu svom golmanu, ona je odskočila u najgorem mogućem trenutku za Bilobrka koji ju je promašio. Tako je lopta završila u golu Radnika, a pogodak je pripisan Simonoviću.

Ubrzo nakon gola bordo tim tražio je penal. Đokanović je nakon dosta konfuzne situacije pred golom Radnika došao do lopte, ali je ona nakon toga, čini se, pogodila u ruku jednog domaćeg fudbalera. Istina, fudbaler Radnika nije imao namjeru igrati rukom. Ipak, glavni sudac se nije oglasio. 

Sarajevo je i nakon vodstva imalo određeni period nešto više od igre, izuzetno je aktivan u napadu bio Ahmetović, trčao i razigravao, dok je dobru šansu u 52. minuti propustio Tatar.

Nakon toga je Radnik krenuo na sve ili ništa, a Moglo je biti opasno pred golom Sarajeva 15-ak minuta prije kraja meča. Peco je probio po desnoj strani i odigrao povratni pas za Đurića koji, međutim, nije uspio uputit udarac.

A onda u 81. minuti Bradonjić, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, prizemnim udarcem pogođa za 1:1. Bila je to lijepa akcija domaćih, a asistenciju je upisao kapiten Đurić.

Ubrzo nakon izjednačenja, Peco se našao u dobroj poziciji, šutirao je iskosa sa desne strane, ali je Kovačević intervenisao. Sarajevo je imalo dobru šansu u sudijskoj nadoknadi, ali je Bilobrk odbranio, dok je u posljednjim trenucima meča Bradonjić izašao pred Kovačevića koji je istrčao iz svog kaznenog prostora, ali na kraju gola za Radnik nije bilo. 

Treba reći da se domaća publika u finišu utakmice probudila, a Radnik krenuo u ofanzivu. Ipak, na kraju je ostalo 1:1.

Sarajevo nakon današnje utakmice ima 32 boda na liderskoj poziciji, tri boda više, ali i utakmicu manje u odnosu na drugoplasirani Željezničar. Radnik je ostao peti i sada ima 26 bodova.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

FK Radnik - FK Sarajevo 1:1 (Bradonjić 81'/Simonović AG 46')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Bilobrk, Radović, Simonović, Mekić, Vasić, Peco, Maksimović, Karić, Plavšić, Đurić, Šubert.

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Milanović, Đokanović, Tatar i Oremuš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

El_dorado
Ja šuga sarajevskih što im sudije bod donesoše dokle više lakrdija od sudjenja
5 35
CatAttack
Mora da je Mujić kriv za remi
4 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi