Mjesto u avionu za SAD pod moranjem: Petev je dva nova aduta dobio u Bugarskoj!

Kahvić i Čuić zaslužuju A reprezentaciju

Mjesto u avionu za SAD pod moranjem: Petev je dva nova aduta dobio u Bugarskoj!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je ostala bez šansi za Svjetsko prvenstvo, a naredno veliko takmičenje za koje treba početi pripreme igra se tek 2024. godine. U pitanju je Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Selektor Ivaylo Petev je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo izgradio bazu igrača na koje namjerava računati i u budućnosti što ne znači da su zatvorena vrata drugim igračima koji zaslužuju A reprezentaciju.

Petev jednostavno mora baciti oko na U19 reprezentaciju BiH koja je odigrala briljantan prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Turnir u Bugarskoj je pokazao da u BiH itekako ima potencijala, međutim dva imena su se posebno izdvojila. U pitanju su Filip Čuić i Aleksandar Kahvić.

Zmajeve 18. decembra čeka prijateljski meč protiv SAD-a u Los Angelesu i bit će to idealna prilika da Petev isproba neka nova imena jer se na radi o FIFA-inom terminu mečeva.

Također u 2022. godini igrat će se utakmice Lige nacija što će takđer biti dobra prilika za Peteva da testira nove igrače na koje se može računati u budućnosti. 

Širom svijeta je praksa da tinejdžeri debituju za A selekciju svoje zemlje, a vrijeme je da slično nešto gledamo i u reprezentaciji BiH. Zbog toga je pozivanje Čuića i Kahvića je pod moranjem pogotovo nakon onog što su prikazali u Bugarskoj.

Juniorska reprezentacija BiH je pobijedila Bugarsku sa 2:0, razmontirala Crnu Goru sa 4:0 dok je protiv Irske završeno 1:1 te je bez većih poteškoća izboren plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Mladi fudbaler Hajduka je na turniru u Bugarskoj na tri utakmice postigao čak tri gola, dok je njegov vršnjak koji nastupa za Crvenu zvezdu strijelac bio u dva navrata.

Pozivanje dvojice talenata bio bi i jasan znak da Savez brine o svojim mladim nadama te da na njih računa i u budućnosti, a ne samo dok su u omladinskim selekcijama.

Top Komentari

bosnjak19781998
Zvat ih u nekoj sluzbenoj utakmici, dat im 2 minute i tako ih zavezati za reprezentaciju, a ne ovako ti praviš igrače Hrvatskoj i Srbiji jer sigurno je da će obojica otići i igrati za njih što je i normalno, Čuiću brat svakako igra za Hrvatsku
10 0
Noname992
Stjepan Radeljić, Tarik Muharemović, Vladan Kovačević, Amar Dedić mladost koju treba pozvati u A reprezentaciju, draže mi je gledati dječaka koji se bori i zalaže nego Čivića rupu od 25 godina, a ima još 'Čivića' od 30 godina.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi