Čukarički prekinuo niz poraza

7. kolo Super Lige

Čukarički prekinuo niz poraza

Odigrano je pet od osam utakmica 7. kola srbijanske Super Lige na kojima je postignuto vrlo malo golova, samo sedam.

U prvoj utakmici 7. kola srbijanske Super Lige sastali su se Smederevo i Sloboda, a utakmica je završena bez golova. Ovo je čak peti remi Slobode u sedam kola, a još su upisali i dvije pobjede, te su i dalje neporaženi.

OFK Beograd je upisao prvi remi, a u ovom kolu su igrali u gostima kod Borca, rezultat je bio 1:1. Domaćini su poveli golom brazilskog napadača koji je na posudbi iz Partizana, Washingtona da Silvaa u 33. minuti, da bi OFK Beograd izjednačio tek u 90. minuti iz penala kojeg je realizovao Veseljko Trivunović.

Borča je upisala prvu pobjedu ove sezone savladavši Habitfarm Javor sa 1:0. Gol je postignut već u 1. minuti, a djelo je 20-godišnjeg Crnogorca, Asmira Kajevića.

Isti rezultat je bio i nautakmici između Spartak Subotice i Hajduka. Gol je postignut minutu prije odlaska na odmor, a mrežu gostiju je pogodio Voje Ubiparip. Hajduk je od 85. minute igrao sa igračem manje, no do promjene rezultata nije došlo.

Nakon šest uzastopnih poraza Čukarički je uspio prekinuti remijem na gostovanju Jagodini. Goste je u vodstvo dove 18-godišnji napadač Filip Ratković golom u 13. minuti, da bi u posljednjoj minuti prvog poluvremena pogodio Bojan Beljić za 1:1, što je bio i konačan rezultat ovog susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.