Ćurguz: Imamo ekipu za vrh tabele

Sjajan start Uljara

Ćurguz: Imamo ekipu za vrh tabele

Adnan Beganović

Pored Borca i Veleža najprijatnije iznenađenje dodadašnjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine je Modriča, koja u prva tri kola ne zna za poraz.

U prvom kolu popularni Uljari odigrali su sjajnu utakmicu na Grbavici protiv Olimpika i osvojen bod u ovom susretu nagovijestio je bolje dane za Modriču. Bod s Grbavice potvrđen je sigurnom pobjedom nad Sarajevom, dok je treće kolo Uljarimo donijelo gostovanje u Laktašima i još jedan remi.

„Prva tri kola pokazala su da imamo dobru ekipu i da ćemo ove godine igrati značajnu ulogu u prvenstvu. Prvo kolo donijelo nam je gostovanje kod Olimpika i nakon sjajne igre zasluženo smo osvoji bod, mada uz malo više sreće mogli smo i do tri. Nakon Olimpika u goste nam je došlo Sarajevo i u zaista dobroj predstavi uspjeli smo upisati sigurnu pobjedu“, rekao je za SportSport.ba trener Modriče Zoran Čurguz i dodao:

„Susret u trećem kolu u Laktašima, možda je i najlošija igra moje momčadi, ali i pored toga ostali smo neporaženi. Sve u svemu, jako sam zadovoljan startom, ali ponajviše me veseli to što gosti na startu prvenstva osvajaju bodove. Mislim da će do zadnjeg kola više momčadi biti u utrci za titulu“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.