Ćurguz: Imamo šansi, Zrinjski nije u formi
Zoran Ćurguz optimističan

Zvijezda gost Zrinjskom

Ćurguz: Imamo šansi, Zrinjski nije u formi

Edmir Škorić

Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda, a gradačačku Zvijezdu čeka teško gostovanje u Mostaru kod Zrinjskog. Ipak, Zoran Ćurguz, novi šef stručnog štaba Zvijezde, vjeruje da njegovi igrači mogu napraviti povoljan rezultat.

Zvijezda je na dvanaestom mjestu Premijer lige i još uvijek se nalazi u opasnoj zoni. U prvom dijelu sezone bodovi su se olako rasipali, no Upravni odbor je ove zime angažovao Zorana Ćurguza, bivšeg trenera Modriča Maxime, koji bi svojim trenerskim znanjem trebao ekipu iz grada Zmaja od Bosne ostaviti u društvu najboljih.

Osim toga, na Banja Ilidži je napravljena jedna čistka, te je dovedeno dosta pojačanja. Stoga, optimizma u ovom sportski orijentiranom gradu ne nedostaje, a novi trener Zoran Ćurguz vidi šansu da se već u prvom kolu proljetnog dijela ostvari dobar rezultat.

"Imao sam prilike posmatrati ih protiv ekipe Leotara i po onim informacijama koje sam dobio, imam osjećaj da ova utakmica sa Zrinjskim dolazi u pravo vrijeme po nas. Mislim da Zrinjski još nije u top formi, budući da ti igrači koji su se vratili nakon povreda nisu dovoljno oporavljeni, tako da u tom dijelu vidim neku našu šansu. Naravno, ukoliko mi tu utakmicu odigramo odgovorno sa dosta trke i puno zatvaranja. Mislim da u defanzivnom dijelu Zrinjskog ima dovoljno prostora da naši napadači naprave nešto više. Definitivno bih bio zadovoljan sa jednim osvojenim bodom", kazao je Zoran Ćurguz u razgovoru za SportSport.ba

Napadači slatka briga

Što se sastava tiče, svi igrači su spremni, a trenera Ćurguza najviše brine napad. Naime, u klubu je trenutno šest kvalitetnih napadača, pa će do samog početka utakmice biti upitno ko će od prve minute napadati gol popularnih Plemića.

"U napadačkom dijelu ću imati nedoumicu od samog početka. Vjerujte šest igrača konkuriše za tri mjesta u vrhu napada i evo jučer su odigrali dobro i Šest i Kovačević i mali Šehrić koji je došao kao prinova. Međutim, on je pokazao da ipak može da bude pojačanje. Vjerujte da u tom napadačkom dijelu nikada neću moći prije utakmice odrediti ko će igrati", dodaje Ćurguz, koji je zaželio puno sreće svom bivšem klubu, koji se nalazi u veoma teškoj situaciji.

"Neke sam stvari vidio na vrijeme i to je glavni razlog zašto sam otišao iz Modriče. Dakle, ja nisam otišao zbog rezultatskog neupsjeha. Nisam se slagao sa nekim stvarima i sada vidim da sam bio apsolutno u pravu. Modriči želim puno sreće i da izbore opstanak na kraju sezone, ali mislim da će to biti zaista teško sa postojećim igračkim kadrom kojeg imaju na raspolaganju".

Pojačanja pun pogodak

Nekoliko igrača je ove zime stiglo na Banja Ilidžu, a ako je suditi po onom što su pokazali u pripremnom dijelu, očito je da se s pravom nazivaju pojačanjima.

"Kovačević i Đorić su pokazali da su izuzetna pojačanja za našu ekipu. I ostali igrači poput Stankovića, Šesta, Šehrića, Oštrakovića, Čolića su pokazali da imaju određeni kvalitet i da mogu u ovom trenutku da nose dres Zvijezde".

Utakmica Zrinjskog i Zvijezde igra se u nedjelju od 14:30 sati, a Gradačačani će po prvi put imati priliku upoznati jednu sasvim "novu" Zvijezdu naredne subote, kada će na Banja Ilidži u okviru 17. kola gostovati Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti