Ćurguz: Ne vidim razlog da ne pobijedimo

Na Banja Ilidži gostuje Široki Brijeg

Ćurguz: Ne vidim razlog da ne pobijedimo

Edmir Škorić

Na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu će sutra snage odmjeriti domaća Zvijezda i jesenji prvak naše države - Široki Brijeg.

Široki Brijeg grabi ka Evropi, a sigurno da im je utakmica u Gradačcu od velikog značaja. Unatoč tome, trener Zvijezde, Zoran Ćurguz, ne razmišlja o negativnom ishodu u sutrašnjoj utakmici.

"Ne vidim razlog zašto da ne ostvarimo pobjedu sutra. Igrat ćemo sa najjačom postavom i želja nam je pobjedom se oprostiti od naših navijača. U proteklih dvije utakmice šansu su dobili mlađi igrači, koji su na najbolji način opravdali očekivanja, ali sutra će, ipak, na teren izaći naš najjači sastav. Široki je svakako dobra ekipa i bit će teško, no i mi imamo svoju kvalitetu, koju ćemo nastojati sutra pokazati", kazao je Zoran Ćurguz za SportSport.ba.

Tim iz Gradačca sutra je kompletan, tek je van stroja nekadašnji bh. reprezentativac Velibor Vasilić.

"Vasilić vuče povredu već par kola i sutra nam također neće biti na raspolaganju. Ipak, vjerujem da i bez Vasilića možemo doći do trijumfa nad gostima iz Širokog Brijega. Što se opstanka tiče, pa mislim da smo ga osigurali, iako teoretski nama treba još jedan bod za miran kraj", dodaje bivši trener FK Modriče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.