Ćurguz novi trener Zvijezde iz Gradačca
Foto: fkmodricamaxima.com

Prva pojačanja crveno-bijelih

Ćurguz novi trener Zvijezde iz Gradačca

Edmir Škorić

Za novog šefa stručnog štaba NK Zvijezde iz Gradačca imenovan je Zoran Ćurguz, bivši trener  Modriča Maxime.

Zoran Ćurguz postao je treći trener gradačačke Zvijezde ove sezone. Podsjetimo, klub je ovu sezonu vodio Ratko Ninković, ali je nizom loših rezultata napustio kormilo Zmajeva. Čelnici kluba su, potom, odlučili pružiti priliku dugogodišnjem sportskom radniku koji je godinama vezan za Gradačac, Amiru Durgutoviću.

Durgutović je, unatoč katastrofalnom stanju u klubu, uspio do kraja prvog dijela sezone popraviti stvari i klub je na kraju završio na solidnom 12. mjestu tabele.

No, čelnici kluba iz grada Zmaja od Bosne nisu htjeli ništa prepustiti slučaju, pa će igrače u proljetni dio sezon povesti Zoran Ćurguz, bivši trener Sloge iz Doboja, Proletera iz Teslića, Laktaša i Modriče. Podsjetimo, rođeni Dobojlija sredinom prvog dijela sezone napustio je klupu Uljara, očito nezadovoljan rezultatima.

Amir Durgutović ostat će u stručnom štabu, budući da je klub odlučio da upravo on bude pomoćni trener i da zajedno sa Ćurguzom napravi najbolje od momčadi.

"Imali smo nekoliko alternativa na mjestu Durgutovića, no na kraju smo odlučili priliku dati Zoranu Ćurguzu, jer smatramo da je u ovom trenutku najbolje rješenje za klub. Durgutović je radio dobro sa igračima i sigurno nije krivac za lošu poziciju na tabeli, stoga smo željeli da ostane u stručnom štabu i prekomandovan je na mjesto pomoćnog trenera", kazao je za SportSport.ba Ivica Cvitkušić, sportski direktor Zvijezde iz Gradačca.

Što se samog igračkog kadra tiče, klub napušta 12-13 igrača, dok će na Banja Ilidžu doseliti nekoliko novih imena. Za sada najbliži je napadač Modriče Mladen Bojić, čiji se potpis uskoro očekuje, dok nam ostala imena sportski direktor Zvijezde nije želio oktriti. No, potvrđeno je da se radi o 4-5 provjerenih igrača. Prozivka, po svemu sudeći, održat će se 4. januara naredne godine, kada će biti poznato više informacija.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.