Ćurguz: Sarajevo nas je nadigralo

Ćurguz: Sarajevo nas je nadigralo

Edmir Škorić

U Gradačcu su Zvijezda i sarajevo odigrali neriješeno 1:1 pogocima Damira Tosunovića (Zvijezda) i Alena Avdića (Sarajevo).

Rezultat i igra na terenu su savim dvije različite priče jer je Sarajevo moglo do tri boda, ali Zvijezda sretno ostaje neporažena.

Ostaje činjenica da su gosti pokazali više od igre i da su imali nekoliko izuzetnih šansi za promjenu rezultata, ali ih nisu iskoristili najviše zahvaljujući odličnom golmanu Zvijezde Emiru Hadžiđulbiću i dvije pogođene stative Kojaševića i Avdića.

"Kako se i očekivalo, bila je to jedna veoma teška utakmica za nas. Mi smo znali da je Sarajevo dobra ekipa. Međutim, ovo je najbolja ekipa sa kojom smo igrali u ovih devet kola. Bez obzira na sve, mislim da smo mi morali odigrati mnogo bolje. Jer, Sarajevo je dominiralo tokom čitave utakmice. U prvom poluvremenu nismo mogli uspostaviti pas igru, niti smo mogli, da tako kažem, da dođemo do daha", kazao je trener Zvijezde Zoran Ćurguz po završetku jučerašnje utakmice.

"Sarajevo je stalno napadalo u talasima i mi smo pokušali da zaprijetimo iz kontranapada. Uspjeli smo na vrijeme postići pogodak iz jedne sasvim fine i uigrane akcije i prvo piuluvrijeme je donekle išlo na našu stranu. Međutim, u drugom poluvremenu očekivao sam pad ekipe Sarajeva, a desilo se suprotno. Moji igrači su podbacili, pogotovo u veznom redu i nije bilo onako kako sam zamislio i kako želimo da igramo. Sigurno je da ćemo morati neke stvari da popravljamo. Očigledno da nam fali igrača u veznom redu kako bi tu igru popravili. Sarajevo je imalo mnogo šansi u drugom poluvremenu ali mi smo osvojili bod. A da je Sarajevo pobijedilo sigurno je da bi to bilo sasvim zasluženo."

I pored odlične atmosfere na terenu i tribinama, ovaj susret je zasjenila intervencija specijalaca pri izlasku gostujućih navijača sa stadiona Banja Ilidža, kao i tragična saobraćajna nezgoda kod Žepča u kojoj je smrtno stradao navijač Sarajeva.

Zvijezda će pauzu zbog nastupa reprezentacije iskoristiti za dodatno uigravanje, a za protivnika će u subotu u međunarodnom prijateljskom meču imati hrvatskog prvoligaša Cibaliju iz Vinkovaca.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.