Ćurguz se nada dobroj sezoni
Modričani jači nego prošle godine

Modriča uoči početka Premijer lige BiH

Ćurguz se nada dobroj sezoni

Modriča Maxima je prije dvije godine bila prvak Premijer lige BiH. Ništa u ovome ne bi bilo čudno da se prvaci prošle sezone nisu jedva spasili od ispadanja iz elite.

Da nisu slavili u gostima nad Orašjem (2:0), nekoliko kola prije kraja danas bi «uljari» bili članovi Prve lige.

Prema riječima trenera Modriča Maxime, Zorana Ćurguza, tamni oblaci nad Modričom su se razišli i njegovi izabranici naredne sezone jurišaće ponovo na vrh.

»Imamo dobru ekipu. Vrijedno smo radili, kvalitetno obavili pripreme i znatno se pojačali u odnosu na raniju sezonu. No, najvažnije je da se klub reorganizovao. Stvari su postavljene na svoje mjesto i naše ambicije o gornjem dijelu tabele nisu bez temelja», istakao je Ćurguz.

Trener «uljara» kao moguće kandidate u borbi za vrh vidi sljedeće ekipe:

«Najveće šanse da prvi prođu kroz cilj imaju Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo i Borac. Onaj ko bude imao dobru logistiku moći će računati na dobre rezultate. Mi jednostavno ne smijemo dopustiti da dođemo u situaciju kao prošle godine kada smo se grčevito borili za opstanak», naglasio je Ćurguz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti