Ćurguz u Modriči za 10.000 maraka
Modričani dobili novog trenera, ali i direktora

Aktuelni prvak izabrao novog trenera

Ćurguz u Modriči za 10.000 maraka

Zoran Ćurguz novi je trener Fudbalskog kluba Modriča Maxima, odlučio je Izvršni odbor aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

„Bilo je 14 kandidata za trenera. Odlučili smo se za Ćurguza. Vjerujemo da on ima znanje i potencijal sa kojim će nas izvuči iz krize, te na proljeće sa ekipom bilježiti bolje rezultate, nego smo ih imali jesenas. Nije tajna, on će potpisati jednogodišnji ugovor prema kojem će za transfer dobiti 10.000. Osim toga, njegova plata biće 2.000 maraka. Smatramo da je to sasvim pristojno za naše prilike. Ustvari, to maksimum, u skladu sa našim trenutnim mogućnostima“, rekao je Žarko Vujnić, predsjednik Modriča Maxime naglasivši kako vjeruje da će se u narednim danima stabilizovati situacija u klubu, koji je posljednjim mjeseci imao mnogo problema, pa čak i dvije paralelne Uprave.

„Zbog loših rezultata na sjednici Izvršnog odbora smijenili smo i direktora Marijana Jelića. Ovim činom počeli smo najavljenu rekonstrukciju Uprave. Na dosadašnju Jelićevu funkciju inaugurisali smo Stojana Stolića“, kazao je Vujnić.

Ćurguz je u dosadašnjoj karijeri bio trener Sloge iz Doboja, Proletera iz Teslića u Prvoj ligi RS, te Laktaša u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.