Cvetković: Igra bolja od rezultata

Cilj je odbrana titule

Cvetković: Igra bolja od rezultata

D. Banović

Više igrom nego konačnim rezultatom, momčad Borca zadovoljila je navijače i stručni štab u utakmici protiv Leotara. Otvaranje nove sezone na Gradskom stadionu bilo je odlično i aktualni prvak je istaknuo kandidaturu za odbranu naslova.

Pobjeda od 3:1 mogla je biti i mnogo uvjerljivija, da su igrači Borca, posebno u drugom poluvremenu, bili precizniji.

"Zadovoljan sam igrom, ali nisam rezultatom. Imamo taj problem realizacije koji smo ispoljili i na ovom susretu i prava je šteta što utakmicu nismo zavšili uvjerljivijom pobjedom. Ja se nadam da ćemo već u narednim mečevima podići i procenat realizacije prilika", rekao je trener Zvjezdan Cvetković.

Trener Borca se posebno osvrnuo na dešavanja na terenu.

"Prezadovoljan sam igrom koju smo kontrolisali u većem dijelu utakmice i želim da nastavimo ovako, jer je to pravi put ka ostvarenju cilja, a to je odbrana tiutle", istakao je Cvetković.

Već u narednom kolu pred Borcem je istinski derbi na Pecari protiv Širokog Brijega i bit će to pravi test za ovu ekipu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.