"Cvetković je dobro rješenje za Borac"

Direktor Banjalučana Radmilo Šipovac

"Cvetković je dobro rješenje za Borac"

E. Škorić

Banjalučki Borac od danas ima novog trenera. Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, Zvjezdan Cvetković, predvodit će aktuelnog bh. prvaka u novoj sezoni.

SportSport.ba je danas objavio informaciju kako je Cvetković preuzeo klupu Borca, što nam je kasnije potvrdio i direktor Banjalučana Radmilo Šipovac.

"Razgovarali smo danas sa gospodinom Cvetkovićem, koji je došao iz Zagreba, i na obostrano zadovoljstvo dogovorili saradnju. Cvetković će u srijedu i zvanično biti predstavljen kao novi trener Borca", kazao je Šipovac za SportSport.ba, dodavši:

"Cvetković će od četvrtka boraviti u Banja Luci. Sa pripremama počinjemo 16. juna, trenirat ćemo nekoliko dana u Banja Luci, a onda slijede i visinske pripreme. Nakon toga, 20. juna, slijedi žrijeb parova u pretkolu Lige prvaka, i sigurno da smo dosta fokusirani na Evropu".

Brojna trenerska imena spominjala su se u kontekstu s Borcem nakon što je bilo poznato da Vlado Jagodić odlazi sa klupe bh. prvaka?

"Istina, bilo je zaista mnogo trenera koji su konkurirali za novog trenera Borca. No, uvjeravam vas da je pola tih imena došlo od strane novinara. Mi smo već neko vrijeme vodili pregovore sa Cvetkovićem i na kraju nam je jako drago što će jedan takav stručnjak sjediti na klupi Borca", dodao je Šipovac za kraj našeg razgovora.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.