Cvetković: Platili ceh neiskustvu

Sjajna partija Borca

Cvetković: Platili ceh neiskustvu

D. Banović

U revanš susretu 2. pretkola Lige prvaka fudbaleri Borca su savladali Maccabi sa 3:2, ali im to nije bilo dovoljno da eliminišu prvaka Izraela.

Iako su ispali pobjeda Borcu, kao i bh. fudbalu u sinoćnjem susretu mnogo znači jer naš šampion je uspio da prekine post dug 23 godine bez trijumfa u UEFA takmičenjima.

"Možda je to mala utjeha, ali mi smo platili ceh neiskustvu i pogreškama u onom prvom meču. Odlično smo otvorili revanš susret i poveli smo na vrijeme, a onda smo propustili nekoliko prilika, a nije nam sviran ni očigledan penal. Uslijedila je greška i Maccabi je poravnao rezultat", rekao je nakon susreta trener Borca Zvezdan Cvetković.

Borac je do odmora postigao još jedan gol i poveo.

"Željeli smo da se pobjedom oprostimo od ovog takmičenja. Moji momci su u ova dva susreta stekli veliko iskustvo koje će nam značiti u narednoj sezoni. Maccabi je zasluženo otišao dalje", dodao je Cvetković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.