Cvetković: Samo nas pobjeda zanima

Borac gostuje na Koševu

Cvetković: Samo nas pobjeda zanima

D. Banović

U kompletnom sastavu i sa dosta motiva fudbaleri Borca odlaze na gostovanje Olimpicu. Aktualni prvak je u posljednje dvije sezone pobjeđivao sastav Olimpica u Sarajevu, pa trener Cvetković i sad priželjkuje osvajanje tri boda.

"Ja stalno ponavljam da mi u svaku utakmicu ulazimo sa jednim ciljem, a to je pobjeda. Ništa se ni sad nije promjenilo, a to znači da želimo protiv Olimpica pobijediti i tako nastaviti niz uspješnih rezultata", kazao je Cvetković.

Borac u prošloj sezoni nije poražen u Sarajevu. Na Koševu i na Grbavici crveno plavi su slavili pobjede identičnim rezultatom 1:0, a Olimpic je pobjeđen sa 2:1. I pred ovu utakmicu sastav iz Banje Luke je favorit, jer rezultati mu idu na ruku i u ovom prvenstvu.

"Uloga favorita može samo da bude obavezujuća za moju ekipu da pruži što bolju partiju. Već sam rekao da nam je cilj osvajanje tri boda i tako ćemo i početi utakmicu, znači ofanzivno, ali to ne znači da ne respektujemo ekipu koja u svojim redovima ima kvalitetne pojednice, koji jednim potezom mogu da riješe meč", dodao je Cvetković.

Nemanja Vidaković je trenutno najbolji strijelac ekipe, a dobru formu je potvrdio i u susretu protiv Brotnja u kojem je postigao dva gola u pobjedi od 3:1.

"Znamo da je Olimpic startovao loše u novoj sezoni i da su promjenili trenera. Imaju kvalitetan igrački kadar i nisu ih mnogi uzalud svrstavali kao jednog od kandidata za Evropu. To pokazuje da je pred nama težak ispit i sve ćemo učiniti da ga uspješno položimo", rekao je Vidaković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.