Cvetković: Šipovac je organizator nereda

Teške optužbe

Cvetković: Šipovac je organizator nereda

Adnan Beganović

Dojučerašnji trener Borca, Zvezdan Cvjetković, održao je oproštajnu press konferenciju na kojoj je direktora banjalučkog kluba Radmila Šipovca direktno optužio za organizaciju nereda na utakmici Borac  - Željezničar.

"Odgovorno tvrdim da za nerede na utakmici Borac - Željezničar nisu krivi navijači Borca. Šipovac je potplatio nekoliko huligana, kako bi oni napravili incident na derbiju. To je jedan notorni alkoholičar, koji je već u 9 sati ujutro pijan. On je patološki slučaj i mora se liječiti, ali prije svega od alkohola", rekao je sada već bivši trener banjalučke momčadi.

"Naši odnosi zategnuti su još od gostovanja u Haifi, kada smo na putovanje potrošili četiri - pet dana. Bilo mi je to čudno, i od tada nismo baš najbolje komunicirali. Bezbjednjaku Borca, Aci Miloševiću, govorio je da sredi da me policija uhapsi  na  prvom gostovanju u Gradišci, te da me deportuju iz Bosne i Hercegovine zbog radne dozvole. On je to odbio, pa se i sam našao na tankom ledu", dodaje ogorčeni Cvetković.

"Šta će balija u mojoj ekipi"


Posljednje pojačanje Borca u ovoj sezoni bio je nekadašnji igrač Splita, Željezničara i Sarajeva, Sead Bučan. Ovog fudbalera željeli su trener Cvetković i drugi ljudi iz banjalučkog premijerligaša, no protiv njegovog dolaska bio je Šipovac, i to samo iz razloga što je Bučan musliman.

"Šta će balija u mojoj ekipi", govorio je Šipovac, no kako tvrdi Cvetković sretan je što u Banja Luci i Borcu ima pravih ljudi, koji nisu nasjeli na ove njegove priče. Bivši igrač Splita primljen je sjajno na Gradskom stadionu, uostalom kao i svi dosadašnji igrači.

"Šipovac tvrdio da je potkupio sudiju u Gradačcu"

"Smijenjen sam odmah nakon utakmice u Gradačcu. Tada mi je  Šipovac rekao da nisam više trener Borca, a prije iste mi je  tvrdio da je platio glavnom sudiji 5.000 KM kako bi sudio u našu korist. Međutim, prije bih rekao da je platio kako bi se sudilo protiv Borca", rekao je Cvetković i na kraju dodao:

"Žao mi je što odlazim, bilo mi je lijepo u Banja Luci, a možda se i vratim jednog dana kada u klubu budu neki normalniji ljudi."

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.