Cvitanich srušio Lille za nova tri boda Nice

Ligue 1, peto kolo

Cvitanich srušio Lille za nova tri boda Nice

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Nice iznenadili su Lille i ostvarili pobjedu u nedjeljnom susretu petog kola francuske Ligue 1.

Nije bilo baš za očekivati da će Nica slaviti u gostima kod Lillea, ali opet, ovo je samo još jedan od primjera kako tradicija ponekad igra značajnu ulogu.

Naime, Lille pred svojim navijačima nije savladao Nicu u posljednjih šest susreta, a u svakom od tih Nica je postizala barem jedan gol.

Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanich presudio je u večerašnjem susretu. Pogađao je u 19. i 45. minuti za konačnih 2:0 u korist gostiju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nica se ovom pobjedom dočepala šeste pozicije i ima osam bodova, bod više od 11-plasiranog Lillea, kome je ovo bio drugi poraz. Ligue 1, 5. kolo:

Ligue 1, 5. kolo:
Lille - Nice 0:2 (Cvitanich 19, 45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.