"Da, imamo zaraženih igrača, ali atmosfera je - zdrava"

Bjelorusi opušteno gledaju na koronu

"Da, imamo zaraženih igrača, ali atmosfera je - zdrava"

Bjelorusija je bila među jedinim zemljama u kojima se igrao fudbal za vrijeme pandemije koronavirusa.

Sezonu su Bjelorusi počeli u martu i do sada su odigrali 15 kola, kao da se ništa nije ni dešavalo, a u tamošnjem Savezu ne haji čak ni sada kada obolijevaju fudbaleri.

Zaraza se proširila i svlačionicom tamošnjeg prvaka Dinama iz Bresta. Mediji prenose da su na COVID-19 pozitivna barem trojica fudbalera, ali generalni direktor ovog kluba Sergey Vorobyov pokušao je da smiri situaciju.

A ono što je rekao odmah je okarakterisano kao - izjava godine.

"Da, zaista postoje bolesni igrači u našem timu. Nekoliko ključnih igrača se kontroliše, uradili su testove, ali naša je atmosfera - zdrava", rekao je Vorobyov.

U prvenstvu se Dinamo Brest trenutno nalazi na četvrtom mjestu sa 26 osvojenih bodova, četiri manje u odnosu na vodeći BATE Borisov.

Top Komentari

Realist
Tako treba jer ovo nije nista ozbiljno s obzirom da je od 7 milijardi zarazeno samo 11 milijuna a broj umrlih je strasno mal a oni koji su umrli su imali preko 70 god ili vec neko ozbiljnije obeljenje zbog kojem im je zdravlje bilo uvelike naruseno a korona im je samo skratila muke. Podatak da Brazil ima 3,5 milijuna nogometasa a broj zarazenih iznosi 11 milijuna dovoljno govori.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi