Da li će se BiH naći u bubnju 17. jula?

Žrijeb grupa za kvalifikacije za SP 2014. u Brazilu

Da li će se BiH naći u bubnju 17. jula?

Žrijeb grupa za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu bit će održan 30. jula ove godine. No, nije poznato da li će se u bubnju naći naša reprezentacija ukoliko suspenzija ne bude ukinuta.

Suspenzija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek je na snazi. Tako da, osim što ne znamo da li će naša reprezentacija nastaviti tekuće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ne znamo da li će se ime našeg nacionalnog tima naći i u bubnju u Marini de Gloriji 30. jula.

Izvršni odbor Evropske nogometne federacije (UEFA) izrazio je želju da dosadašnji format evropske zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostane isti. No, to će razmotriti Izvršni odbor FIFA-e koji će se sastati krajem maja u Zurichu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.